Wednesday, 26 December 2012

Masa depan (:

Hello and assalamualaikum . Ecehhh tajuk pun dah macam orang beso :D As you know , saya ada dua tahun untuk burgembira . I mean , nak sekolah , pakai baju sekolah , ikut peraturan . Study dengan member :) That dua tahun tu , saya nak spent time dengan kawan saya , dengan buku saya and stuff . Bagi you guys yang dah ada abang and kakak , maybe it's nothing to bother . Bagi saya , anak sulung . Everything must be perfect . My dad says , PMR tu biar jadikan satu pengajaran so saya tak ulangi dah . Kita tak perlu ingat yang sekali gagal , bukanlah gagal untuk selama-lamanya (: Perbaiki diri supaya kegagalan tak berulang . I'm very lucky sebab , my parents just cool for that ashamed result . But saya tahu , my mom macam kecewa sikit . Alahh , biasa lah orang perempuan . Nak gossip2 kan ? Obviously , saya kena tendang *gedebush , bang , bung* dari maktab . That is so not cool . But , what i'm proud of is Math dan Science saya A++ :D
Okay , back to the topic . Next year , saya dah decide nak amik aliran science sebab saya dah biasa (: Ibu cakap , pilih betul betul sebab kalau tak boleh score teruk . Tapi kalau amik science ni masa depan terjamin .  Tak , bukan nak cakap aliran lain tu tak menjamin masa depan tapii , nevermind . Mohon you guys tak terasa :) Bosan ? Kejap ehh , boleh jamu mata di bawah ^^




Ayah nak semuanya perfect , so ayah dah rancang masa depan saya . Dia nak yang terbaik untuk saya . Ayah nak saya jadi doktor . Truthly saya nak , tapi i'm not that type yang study hard . 24 jam hadap buku . No , that's not me . So saya cakap yang biar saya jadi cikgu . Cikgu BI of course :) Bila dah jadi cikgu , saya boleh lah sambung study ke , bukak bisnes ke . Muahahaha , impian besor :D Ayah kata fine . *Fuhh , nasib* My dad selalu cakap gini , belajar rajin2 gitu , gini , blahblah . Oh yeah , memang bosan . Tapi my parents memang faham gila sebab diaorang pun ada experience macam saya . Especially my dad , sebab dia duduk asrama . So dia tahu ni , tahu tu , alahh tahu macam2 lah ! Then dia selalu cakap gini --> Kalau malas belajar , you nak ke kerja salesgirl , duduk tercangak macam patung "ye cik , nak baju apa ? saiz apa ?" sounds funny kan ? Ehh , kerja tu bukan hina , halal lagi . Tapi awak nak kerja macam tuh ? Youguys nak ke kerja macam tuh ? Damn , tak nak . So , think wisely :D That's all from me . Papai , chaooo !



The End :D

Saturday, 22 December 2012

4A4B :')

Hallo , hallo :) Whatsappp . Okay , lama gila dah tak update blog nih . Ni sebab selok sangat nak amik result tuh lah . Kecoh ! Macam2 ramalan yang sememangnya tak menggembirakan langsung . Nak tahu result saya . Ouh , please lah . Amatlah teruk sampai rasa nak hantuk kepala dekat dinding . *hantuk,hantuk*Tapi saya tetap bersyukur sebab Math dan Science saya A . result tuh tak sepadan dengan budak maktab mcm saya . Berlagak ? Ehh , bukan gitu tapi ini realitynya . Kalau mrsm je , budak pandai . PERSPEKTIF orang . Woah , macam orng beso dah :) So , disebabkan result saya yg teruk tuh , terpaksa lah saya bersekolah kementerian . Sedihh sangat !! sangat2 sedih :( Maktab suruh lah saya merayu . Saya pun merayu je lah . Tapi my dad tak janji . He will try the best . Saya pun sekarang dah redha je dengan semua ni . Saya  okay je just you know what , saya just tak boleh nak bayangkan macam mana my life will go on . Saya dah biasa duduk asrama , macam mana nak berulang . Kesian lah dekat parents saya . Dah lah kena pakai baju putih , kain biru , kasut putih , stoking putih . Semua tu lecehh nak matiiiii X(  And guest whatt , sepanjang malam tu saya nangis . Sebab member saya tak habis2 cakap . Jangan lah pergi , sapa nak dengar cite aku , sapa nk ni , sapa nak tu :) Sumpah terharu . Nad lah , bangang sangat . Buat saya touching habiss . Tasya pun sama . Tu semua dekat twitter . Selok kejap malam tu .Tapii saya tak dek gambar dengan diaorang . Tak pe lahh . Life must ego on . Piyyemmar ni tak lah sepenting espiyem . Itu yang menentukan hidup dan mati . Itu je lahh , untuk hari ni . Nanti saya update lagi . Now , kalian boleh menjamah mata dengan gambar2 di bawah :))


Ohh , sebelum saya lupa . Ni jannah , nanti saya akan sekolah ABS dengan dia . Insyaallah , kami akan jadi kawan baik sampai SPM . 


Kawan saya yang sememangnya gilaa :D Nanti saya akan rindu diaorang :(


Sunday, 9 December 2012

It's freezing :o


OhmyyAllah . This is so damn sejuk . Okay , finally not here . Btw , dekat sana no social network ! I repeat NO SOCIAL NETWORK . This is so bloody shit . Believe that ? Okay , this will be the last using it . Tapi tak tahu lagi dekat sana macam mana . See you next week (:

Tuesday, 4 December 2012

Oh myy :o

Haii , soryy lah dah lama tak update blogg nih . Maklumlah , kita busy . Yea , busy . Kenapa ? Tak percaya ke ? Kejap ! Biar saya cuci dulu sesawang yang dah lama berberak dekat sini (: Okayy . Nak update apa ? Entah , macam2 jadi cuti nih . Tapi saya sihat lah (: Operation ? Ouh , tu okay je . Sihat dah pun sekarang , tapi histeria sekejap lepas sedar sebab hidung kita ni , doktor tu letak sponge . Tersumbatlah jawabnya ! Gambar , ouh no . Tiada , maaf ! Emm , lagi .. Ahah , hari tuh , tengok twilight . Henseng gilagila ! Dah la , bosan ! Biar saya upload gambar , baru hott siket . Mueheheh :D









Gambar birthday ni dah lama sebenar benarnya (: Time nih , kami sambut dekat Kuantan . Restoren menda entah . Maaf ya Tauke kedai (: Haa ! tahu cerita dok pasal result nih . Nih nak cerita , result keluar entah bila , Banyak sangat ramalan nya . Kalau ikutkan aku , result tuh tak payah keluar , sebab semua dapat8A . Awesome kan ? Lepas tuh pasal gred pulak . Hoishh , dah la . Seram cerita pasal result nih . Cukup2 lah ni ya . Nanti update lagi . Bye guys (:

Saturday, 10 November 2012

Cuti anda (:

Since korang semua dah start cutii , mesti boriing kan ? Saya bengang betul kalau dekat fb tuh , update status . Boringnya , rindu sekolah . Macam fuuuuu** ! Baru balik petang tadi , beria , OVERACTINGGG sungguh ! *tariknafas,pejam mata,sabar* Okay , cuti haritu nothing happen . Semalam kita pergi KMC , buatlah medical check up . So , my health getting worse . Next week , kene buat operation . On wednesday . Takut lah jugak , chill je . The last 3 yera , kita dah pernah kene operate . Nanti saya update lagi kay . bye (:

Friday, 26 October 2012

Holiday (:

Assalamualaikum , atok , nenek , mak , ayah and the gorgeous yang tengah baca nih ! Okay , cuti dah mula , Perghh , homework ? Goodaiii lah . Haha . Kebosana  akan mula melanda . Ouh , lupa nak cuci sawang blog nih . Berzaman kot tak update . Al maklumlah , kita nih busy sokmo . PMR was done , tau dok ? Meh koi tunjuk !



Percaya dah ? Happy tuh lepas exam . Erm , i was thinking nak cari kerja . Tapi kita ni cukup umur  ke ?
Cuci pinggan belakang kedai mamak boleh lah :p So , our MIGTY was going so good and fine . Awesome giler nak mampus . Dekat ..... KAMPUNG BINJAI . For your information , kat kampung tuh kami buat Comunity Service . Kat situu ada ladang jagung ! Amazing giler . Kampung kau hadee ?



Ekcelli , gambar kita tak amik lagi , ade kat kamera member kita . So from me , Happy Eidul Adha (:
Raya ? Kat Temerloh ja yang mampu . KBHAIII ((:


                                                  Macam model kan . Cung ! Haha :D









?

Saturday, 25 August 2012

KualaLipis (:

Okay , nak balik dah ! Bye . Hari ni birthday kita , pastu tadi ... CEPAT SIKIT ! *orang teriak
Okay2 , kita sambung bila kita balik nanti erk ! Leviuuhhh <3

Friday, 24 August 2012

Gorgeous Geeks (:

Haaa ! Terkejut dok ! Okay , Kita teramat amat amat amat lah boring . Homework ada nih dekat tepi . Lepas kita post nih , kita buat eeh . So , awak tengok lah . Kita memey pandai edit gambar nih ! *sakai (:

                                                   Amalia sakit tuh . Hikhik . Non-editing (:


                                                        SPOTT THE DIFFERENCE ((:


   Life must go on . Keep smiling Syera (:



                                                    Beauty is power , smile is it awards (:


                                                              Say Hello to Aino (:


                                                  Third raya . No baju kurung . Panas laweii (:


Comel kan mereka , i repeat MEREKA ! ((:


OKAY , done ! kita jumpa esok yeh ! Bubye (:



Hey Peeps (:

Hey gals , ouh maaf lah takupdate . Dah lama sangat kan . Harap jah duduk rumah . (; . Okay kita start dengan RAYA . Raya kan hari ahad , so hari tuh balik kampung , blah blah . Balik rumah belah ayah and ibu . Sebab dua2 duduk Pahang . Senang kan ? Among this week , kita busy lah sebab raye jek manyak . Tapi la homework lagi manyak wooooo . HARAM ! Dah2 , kami berPINK tahun ini . Ibu kata sama dengan Perdana Menteri kita , Najib . Ahaks (:

                         Waaa , besar punya ! Manyak PINK(: kan ? Manyak shantek kan ? Hikhik (:

Lawakan kan kan ? Tau dah (: Erk , ni waktu pagi . Then ada gambar kita dengan family ibu . Manyak lawa . Tapi memey tak sah kalau amik gambar ramai2 , ada yang spoilkan gambar tuh kan ? So , tak banyak yang jadi sangat . Ramdom je lah yerk .

                                Nampak saya dok kat belakang . RED and PINK . Marvelous ^^

Okay , days begin to the cycle . Going to Sunday . Urgh , rasa nak mati jah dengar hari ahad tuh ! Habis ceritakk raya ? Gambar saya ? Raya Haji nanti lah . Haha (: Btw , gambar kat atas tuh berpunca dari Danial , dia tak pandang kamera , so everyone were just like "Pandang kamera" Hahah . Lawak lah ! Bye (:

Thursday, 16 August 2012

I'm back (:

Saya dah balik . Ramadhan pung nok balik dah . Yang dtang ... RAYA ! Okay , awalkan , Hari tuh pengetua kata balik hari khamis . Tup ,tup balik hari khamis . Kalut semua nak tukar tiket . Haha . Keling betul . Nasib baik ayah kita jemput . Erm , kita tahun ni TheRedFamily . Nanti raya baru boleh upload gambar . Suprise lah (: Tahu tak , smalam kita shopping dngn ibu . Giler sumpah penat . Cabut tumit kaki . Baru carik kasut . Belum baju , seluar , stuffs . Itu kut , boleh cabut kaki . Tok sempat rayaa . Entry kali ni biasa lah , kitakan baru balik , gambar pun mestilah banyak . Tengok je la . Tak boring sebab ada Amalia . Dia ni comel . Ramai crush dekat dia , tapi dia tak layan . HOT gituh ! Okay , tuh gambar dia ((:
  
Comel kan ? Tak macam saya . Find her at AmaliaAiey , facebook . Kay , manyak lagi , tengoktengok (:

Spot the different (:

Belilah , tapi tak mampu kot , Sebab mahal ! Ada satu jah dalam dunia nih (:

Meet Fatin . Besties kita :*

Okay , Bye (:

Saturday, 28 July 2012

Okay , hari ni kita dah nak balik ! huwaaa :'( Tak nak . Baru dua hari dapat berbuka dengan family . Tak shok lah . Spechless , Nanti doakan kita nak Trial . Wish me luck . Itu jah dari kita . Bye (:

Hye again . Kita dah sampai rumah . Ekcelli , semalam . Ramadhan tahun ni kat sekolah kita agak meriah , tapi kita tak rasa . WHY ? . Maybe sebab kita dah nak PMR kot . Haish ~ Pre-Trial kita dah abis hari jumaat harituh . Lact paper time tuh KHB . Bunyi jah loceng , angkat kaki hayun balikkk . Hikhok :D
BTW , kat atas tuh soulmate kita . Kita sayang dia sebab kita selalu share rahsia kita dekat dia .


Erm , semalam birthday member kita NANIE KEYME (: Nak kenal . Carilah nama tuh dekat FB . Erm , kita buat tag names dekat dia. Tengok tuh ---->

Yayy . Tak sabar nak raya , nak main mercun , banyak lagi lah . Tak bestnya lepas raya nak PMR . LOl , nai nak marah najib nih ! Tak syok lalu !
Waktu kat sekolah hari tuh , kita banyak amik gamba dengan kawankawankawankawan kita . Hhahah , kamikan fotogenik .





That's all from me . Bye (:

Saturday, 30 June 2012

Eeh . Hari ni dah Ahad ! Damn , Kita dah nak balik boh . Boring mak . Smalam buat homework sampai pukul 2 . Tapi tak siap jugak , guonekan , asik mengelamun jah .Tangan tuh bukan reti dok diam . Ada je menda nak amik suruh masuk dalam mulut . Mana tak comel ! hakhak . Okay . Oakay . Pukul 2 kita dah nak balik . Erm , lagi few weeks kita nak Pra-Trial . For god sake , kita sumpah tak ready , takut , macam mana nih ! Allah , please help me :'( . Pointer kita hati dapat 3.32 . Sumpah frust sebab tak dapat pergi HI-TEA . Kita dah target 3.50 . Tapi takdir , redha je lah . Sep-sep kita , from 15 tuh , major semua pergi . Ada lah kita and a few member yang tak pergi . Huwaaaa ! nak pergi .That all from me . Kita update nanti pulak ya (: Hye lipis , here i come !!

The End ((:
Haiii (: Saya baru balik . Well , tiga hari ja . Ini pung dah hari selasa ! Sesok homework dok siap lagi nih . Saja nak post ! Tak boleh kah ! Cepukk kang , jendul -,- Dua menjak ni kan , kira selalu sangat terasa dengan kawan kita . Actually , kami ni dah biasa dah gurau kasar . Tapi entah lah *blur . Kita ni baik orangnya , macam ayah kita . Shoo sweet :P

Kayh , nie gamba sudah lawa woo . Saja update . Lawakan ! MAcam saya ((: Nothing else . Nak out . Kay  bye . Luviiahh <3


The End (:

Wednesday, 6 June 2012

Saya Shahirah (:


Haii . Saya Shahirah . Awak ? Saya hebat . Awak ? Lol . Hikhok . Kita suka awak , Awak ?
Fine . Kbaii (:

Monday, 4 June 2012

Bersih Sawang (:




Cuti marii . Homework pun marii . Baek punya (: Since cuti sekolah ni , bnyk lah kerja2 yang hendak dibuat . Ops lupa . Awakk yang tngh baca entry nie . Chanteek awak hari ni ? *Lol* Btw , last week kita pergi cuti . And atuk kita belanja pergi Kuantan . Pergi Gambang . * muka jakun * Muehee . Selok je lebih . Penat gila . Tapi bestnya dia belanja from up to toe :DD . Mak kita kata atuk dapat duit Felda . Tuh kaya semacam macam (:


Kehkehkeh . Hmm , home banyak lagi . Masa masih berjalan . Jiwa tak tenang . Hati pung resah . Sesok gini . Btw , kita tunggu result datang rumah . Berpeluh menunggu . Okay , now nak story about my school teacher yang berpindah . Sumpah sedih gila :( Jika anda lihat di bawah , terdapat gambar guru yang akan diingati .*macam wartawan pulak* . Ni time jamuan bersama mereka .


Yang aas tuh , USTAZAH ROSMANI , yang bawah tuh MADAM EIY . Forgodsake , kita akan miss diaorng nanti . sobsob :'( Okay now . Esok2 kita update lagi . Kbye ((:

Sunday, 22 January 2012

bored holidays :)

Eeh , ngape bubuh smile ? patot nye sedih . ( dah tulis dah pon , so . tak yah gedik ) . sekolah kiteorang cuti smpai hari selase jer . thanks to MJSC Lipis sebab bagi cuti panjang  :) ( pengetua bace , NAHAS ! )
cikgu pon satu hal . bagi kerja macam cuti sebulan . HAH ! baru ingat . waktu hari jumaat , hari nak balek , hari nak amik duit seratus tuh . somethin came out ! it was horrible . time naek stage amik duit , pray gile habis supaya tidak jatuh . then ? tak jatuh pun tapi malu yang naik . bapak saya kate , nnt saman je tokwan tuh . saman malu ikot jumlah yang gelak . kay , karot ! bile turn aku jeh nak jalan amik duit tuh , tetibe plak die boleh pusing belakang bercakap dngan pengetua yang dok sebelah die . haish **c* betol . malu gile kot sebab kene patah balek pergi beratur . ohmaiigdd ! sumeorng gelak . then , ade lah a few tears showing that i'm ashamed , laughing ang angrying ? such a shit (:



so . to THEM don't get suprise plak kalo aku tak balek sekolah . sebab malu !

moral of stories ; mende nie tak dek la malu snngt tapi beria ! actually yes ! malu gile badoh -___-

Friday, 20 January 2012