Wednesday, 26 December 2012

Masa depan (:

Hello and assalamualaikum . Ecehhh tajuk pun dah macam orang beso :D As you know , saya ada dua tahun untuk burgembira . I mean , nak sekolah , pakai baju sekolah , ikut peraturan . Study dengan member :) That dua tahun tu , saya nak spent time dengan kawan saya , dengan buku saya and stuff . Bagi you guys yang dah ada abang and kakak , maybe it's nothing to bother . Bagi saya , anak sulung . Everything must be perfect . My dad says , PMR tu biar jadikan satu pengajaran so saya tak ulangi dah . Kita tak perlu ingat yang sekali gagal , bukanlah gagal untuk selama-lamanya (: Perbaiki diri supaya kegagalan tak berulang . I'm very lucky sebab , my parents just cool for that ashamed result . But saya tahu , my mom macam kecewa sikit . Alahh , biasa lah orang perempuan . Nak gossip2 kan ? Obviously , saya kena tendang *gedebush , bang , bung* dari maktab . That is so not cool . But , what i'm proud of is Math dan Science saya A++ :D
Okay , back to the topic . Next year , saya dah decide nak amik aliran science sebab saya dah biasa (: Ibu cakap , pilih betul betul sebab kalau tak boleh score teruk . Tapi kalau amik science ni masa depan terjamin .  Tak , bukan nak cakap aliran lain tu tak menjamin masa depan tapii , nevermind . Mohon you guys tak terasa :) Bosan ? Kejap ehh , boleh jamu mata di bawah ^^




Ayah nak semuanya perfect , so ayah dah rancang masa depan saya . Dia nak yang terbaik untuk saya . Ayah nak saya jadi doktor . Truthly saya nak , tapi i'm not that type yang study hard . 24 jam hadap buku . No , that's not me . So saya cakap yang biar saya jadi cikgu . Cikgu BI of course :) Bila dah jadi cikgu , saya boleh lah sambung study ke , bukak bisnes ke . Muahahaha , impian besor :D Ayah kata fine . *Fuhh , nasib* My dad selalu cakap gini , belajar rajin2 gitu , gini , blahblah . Oh yeah , memang bosan . Tapi my parents memang faham gila sebab diaorang pun ada experience macam saya . Especially my dad , sebab dia duduk asrama . So dia tahu ni , tahu tu , alahh tahu macam2 lah ! Then dia selalu cakap gini --> Kalau malas belajar , you nak ke kerja salesgirl , duduk tercangak macam patung "ye cik , nak baju apa ? saiz apa ?" sounds funny kan ? Ehh , kerja tu bukan hina , halal lagi . Tapi awak nak kerja macam tuh ? Youguys nak ke kerja macam tuh ? Damn , tak nak . So , think wisely :D That's all from me . Papai , chaooo !



The End :D

Saturday, 22 December 2012

4A4B :')

Hallo , hallo :) Whatsappp . Okay , lama gila dah tak update blog nih . Ni sebab selok sangat nak amik result tuh lah . Kecoh ! Macam2 ramalan yang sememangnya tak menggembirakan langsung . Nak tahu result saya . Ouh , please lah . Amatlah teruk sampai rasa nak hantuk kepala dekat dinding . *hantuk,hantuk*Tapi saya tetap bersyukur sebab Math dan Science saya A . result tuh tak sepadan dengan budak maktab mcm saya . Berlagak ? Ehh , bukan gitu tapi ini realitynya . Kalau mrsm je , budak pandai . PERSPEKTIF orang . Woah , macam orng beso dah :) So , disebabkan result saya yg teruk tuh , terpaksa lah saya bersekolah kementerian . Sedihh sangat !! sangat2 sedih :( Maktab suruh lah saya merayu . Saya pun merayu je lah . Tapi my dad tak janji . He will try the best . Saya pun sekarang dah redha je dengan semua ni . Saya  okay je just you know what , saya just tak boleh nak bayangkan macam mana my life will go on . Saya dah biasa duduk asrama , macam mana nak berulang . Kesian lah dekat parents saya . Dah lah kena pakai baju putih , kain biru , kasut putih , stoking putih . Semua tu lecehh nak matiiiii X(  And guest whatt , sepanjang malam tu saya nangis . Sebab member saya tak habis2 cakap . Jangan lah pergi , sapa nak dengar cite aku , sapa nk ni , sapa nak tu :) Sumpah terharu . Nad lah , bangang sangat . Buat saya touching habiss . Tasya pun sama . Tu semua dekat twitter . Selok kejap malam tu .Tapii saya tak dek gambar dengan diaorang . Tak pe lahh . Life must ego on . Piyyemmar ni tak lah sepenting espiyem . Itu yang menentukan hidup dan mati . Itu je lahh , untuk hari ni . Nanti saya update lagi . Now , kalian boleh menjamah mata dengan gambar2 di bawah :))


Ohh , sebelum saya lupa . Ni jannah , nanti saya akan sekolah ABS dengan dia . Insyaallah , kami akan jadi kawan baik sampai SPM . 


Kawan saya yang sememangnya gilaa :D Nanti saya akan rindu diaorang :(


Sunday, 9 December 2012

It's freezing :o


OhmyyAllah . This is so damn sejuk . Okay , finally not here . Btw , dekat sana no social network ! I repeat NO SOCIAL NETWORK . This is so bloody shit . Believe that ? Okay , this will be the last using it . Tapi tak tahu lagi dekat sana macam mana . See you next week (:

Tuesday, 4 December 2012

Oh myy :o

Haii , soryy lah dah lama tak update blogg nih . Maklumlah , kita busy . Yea , busy . Kenapa ? Tak percaya ke ? Kejap ! Biar saya cuci dulu sesawang yang dah lama berberak dekat sini (: Okayy . Nak update apa ? Entah , macam2 jadi cuti nih . Tapi saya sihat lah (: Operation ? Ouh , tu okay je . Sihat dah pun sekarang , tapi histeria sekejap lepas sedar sebab hidung kita ni , doktor tu letak sponge . Tersumbatlah jawabnya ! Gambar , ouh no . Tiada , maaf ! Emm , lagi .. Ahah , hari tuh , tengok twilight . Henseng gilagila ! Dah la , bosan ! Biar saya upload gambar , baru hott siket . Mueheheh :D









Gambar birthday ni dah lama sebenar benarnya (: Time nih , kami sambut dekat Kuantan . Restoren menda entah . Maaf ya Tauke kedai (: Haa ! tahu cerita dok pasal result nih . Nih nak cerita , result keluar entah bila , Banyak sangat ramalan nya . Kalau ikutkan aku , result tuh tak payah keluar , sebab semua dapat8A . Awesome kan ? Lepas tuh pasal gred pulak . Hoishh , dah la . Seram cerita pasal result nih . Cukup2 lah ni ya . Nanti update lagi . Bye guys (: