Saturday, 11 May 2013

Pewincess Carnivell

Assamualaikum :) apa khabar ye wahai saudara saudari semueee :) okay tajuk? boleh tahan nampak gedik lah jugak kan? Haha :D Okay, act aku baru balik dari karnival pandu puteri dekat smk tengku kudin, raub. Ada apa? ada orang asli lahhh. You know what, sekolah diaorng tarak tingkap. Biar betul! terkejut lah jugak bila sampai sana. Mcm2 lah aku dngn member buat dkt sana. Acara apa? Ohh my, biarlah rahsia, tak payah tahu lah, segann. kihkiih, pelempang nak? So, lets the picture start talking :D


Emi, Jijoh, Syiqin, Farhana and me :)


Pagi persada yang indah. Sebelum konserttt :D


If you olls perasann, i pakai baju JAS :))


Time ni, orng tengah sibuk bagi taklimat dkt dewan, kami bergambar di asrama :))



FYI, inilah dibawah duli yg maha mulia tuanku puan negeri pahang :)




So, THEE ENDD :D



Saturday, 27 April 2013

Haii, I'm back :D

Assalamualaikum :) Okay lama gila tak update blog. Lama yang boleh tahan lama jugak lama lah. So, whatsupp? Aku? Begini lah selalu. Tiada apa yg menarik -,- Bosann itu yg pasti. Mana taknya? balik sekolah pukul 3.30, balik makan, tidur, bangun, mandi, malam buat homework. Itupun kalau rajin. Benda yg sama ulang2 dan ulang. Hari ni ada sekolah ganti. Fuhh, haru. Addmath last sekali, TERniat nk ponteng. TAPI, pergi jugak. Gila kau? dah lah cikgu aisyah! garang sehh. Hihi, cerita pasal dia teringat phone aku yg kena rampas! god, nasib phone cikai. siapa lagi kalau bukan cikgu aisyah dan seangkatan dengannya. So, pergi lah reneww sim card sebab amatlah leceh kalau nk pergi merayu bagai. Budak ni ckp denda 50 hinggit! Puihh, baik beli baru. Tak payah nk ketaq lutut jumpa cikgu :D Well, sekarang dah bulan 4 nk masuk bulan 5. Sekejap je kan? Tak kusangka, begitu cepat. Member lipis bnyk kali dah ajak gi sana. Bukan tak nak, tapi tak tahu bila. Alang2 tu nk ambik fail peribadi sekali. Akmal pulak macam keling. Kejap nk ikut, kejap tak nak ikut -,- Sekolah? Of coisee la okay. Haih, aku rasa aku ni mcm kena sumpah jatuh! Mcm2 tempat dah aku jatuh, malu gila la woii. Bila aku cerita dkt 15, diaorng gelak je. Cam tahikk je perangai. Haha :) But yg penting, belajar, jangan tak belajar. Ingat, Esspiyemm tu penting. kihkih :) okay lah. so long, bye, tatata, muahhh :*

rindu Adlina :')


miss playing basketball with them :)


apakah -,-


Friday, 11 January 2013

Sekolah baru :)

Haii , guys . Dah lama tak uptade belog yang saya amat sayangi sekalian . Haih , bila cerita sekolah je terus mood takdek , entah la ngape . Hormon kok :3 ekeke . Erm , meh sini nak cerita , hari first sekolah me and jannah pergilah dekat pejabat nak daftar bagaii semua tu lah . Bale koi kabo ke awok yekk , bapoknya sombong akak pejabat tuh , haih tampo kang panjang umur . haha :D aminn . Lepas tu jumpa penyelaras form 4 , hak  ni lagilah , tak pandang langsung ke kome berdua ni . Sedih hidup . Kay , 3 hari orentasi yang teramat sangat lagi melampau bosan . Siries weh , teruk sangat dah tahap bosan tuh , sian ke cikgu dok cakap sorang . Hahaha , saya pulak letaklah penyumbat telinga yang boleh mendendangkan lagu yag sangat sedap :) Sampai habis beteri mp dibuatnya , see ? betapa bosannya . Hurm , maaflah untuk pembaca yg terasa ye , saya tak dek niat pun nak cakap mende . Tapi wehh , budak sini sangatlah biadap . Sampai cikgu pun dah tak boleh nak control . Muka belaka macthured nak  mati , misai janggut semua ada . Haha , dasyat sangat :) Dapat kelas kedua , nama kelas nya 4SRC , means Sains Reka Cipta . Pelik ? tak lagi . Ada lagi pelik sini , ada ke assambly dekat padang sekolah . Wehh , kejadah betul . Memang tak pernah dibuat orang gini , cikgu pulak sedap jiwa remaja je duduk dekat atas mozek , berbumbungkan atap serta ditemani kipas . Hahaha , satera dohh ayat . Kami ni , berlantaikan tanah berbumbungkan bumi , lagi best :D Erm , piqah pulak suruh cari macam2 orangnya , tapi yang penting jumpa asyadiqin piqah lah . Haha , nak kutuk tak baik . Diamje lahh :) So , bila hari isnin tu dapat tahu jannah dapat balik pergi maktab . Sedihh meraung-raung koy dibuatnya . Mana nak cari kawan ? Time tuh dah pikir nak bunuh diri dah . Haha , guro je :) So , rabu hari tuh , jannah keluar . Tinggal lah saya sekor ! Time tuh memang dah tak waras dah , nak pergi sekolah pun dah malas . Sedih sebab tak dek kawan tu lah , takkan nak kawan dengan keling depan meja koy pulak . Hahaha :D Jadi , saya berkenalan hanya dalam kelas*nyanyi lagu najwa* dengan emi nama diberi . Hehe :3 Muka dia sejibik gaya ayra , tak caye ? Korang tanya lah jannah :)


Ni lah gambarnya apabila berputih ;D haha

Okay , hari demi hari saya bersekolah tanpa kawan kawan saya . Petang tadi Tierah call , haha :D first tuh terkejut jugak kan , yang babinya . saya yang kena call balik . Tapi tak kesah lah , diaorang je pun :) Tierah pasang loudspeaker , ramai2 cakap . Haih , seronoknya . Dalam dunia ni , diaorang je yang boleh buat saya gelak sepanjang hari :) Macam2 diaorang cerita tadi . Haha :D terubat sikiet rindu di hati :) kehkeh *ayat!* Tierah ungkit pasal cerita lama yang memang malu , tak berhenti gelak . Sakit hati pun ada . Hah ! nak nangis dah ni T_T dah lama saya tak gelak macam dulu . Sumpah demi Allah , saya rindu sangat dekat diaorang . Sampai sini dulu ye korang and congrat to Arina and Erin dapat masuk balik maktab . Rezeki korang dekat situ . Maybe rezeki saya dekat sekolah luar je . Hurm , assalamualaikum :)

                 
                                     Ini lah Tierah , mohon berbuatlah baik pada arwah :D Haha , tak mati lagilah :P


So , ni Piqah dan Fatin :D Kadang tak paham taste piqah gone gaya ?

THE END :)