Friday, 11 January 2013

Sekolah baru :)

Haii , guys . Dah lama tak uptade belog yang saya amat sayangi sekalian . Haih , bila cerita sekolah je terus mood takdek , entah la ngape . Hormon kok :3 ekeke . Erm , meh sini nak cerita , hari first sekolah me and jannah pergilah dekat pejabat nak daftar bagaii semua tu lah . Bale koi kabo ke awok yekk , bapoknya sombong akak pejabat tuh , haih tampo kang panjang umur . haha :D aminn . Lepas tu jumpa penyelaras form 4 , hak  ni lagilah , tak pandang langsung ke kome berdua ni . Sedih hidup . Kay , 3 hari orentasi yang teramat sangat lagi melampau bosan . Siries weh , teruk sangat dah tahap bosan tuh , sian ke cikgu dok cakap sorang . Hahaha , saya pulak letaklah penyumbat telinga yang boleh mendendangkan lagu yag sangat sedap :) Sampai habis beteri mp dibuatnya , see ? betapa bosannya . Hurm , maaflah untuk pembaca yg terasa ye , saya tak dek niat pun nak cakap mende . Tapi wehh , budak sini sangatlah biadap . Sampai cikgu pun dah tak boleh nak control . Muka belaka macthured nak  mati , misai janggut semua ada . Haha , dasyat sangat :) Dapat kelas kedua , nama kelas nya 4SRC , means Sains Reka Cipta . Pelik ? tak lagi . Ada lagi pelik sini , ada ke assambly dekat padang sekolah . Wehh , kejadah betul . Memang tak pernah dibuat orang gini , cikgu pulak sedap jiwa remaja je duduk dekat atas mozek , berbumbungkan atap serta ditemani kipas . Hahaha , satera dohh ayat . Kami ni , berlantaikan tanah berbumbungkan bumi , lagi best :D Erm , piqah pulak suruh cari macam2 orangnya , tapi yang penting jumpa asyadiqin piqah lah . Haha , nak kutuk tak baik . Diamje lahh :) So , bila hari isnin tu dapat tahu jannah dapat balik pergi maktab . Sedihh meraung-raung koy dibuatnya . Mana nak cari kawan ? Time tuh dah pikir nak bunuh diri dah . Haha , guro je :) So , rabu hari tuh , jannah keluar . Tinggal lah saya sekor ! Time tuh memang dah tak waras dah , nak pergi sekolah pun dah malas . Sedih sebab tak dek kawan tu lah , takkan nak kawan dengan keling depan meja koy pulak . Hahaha :D Jadi , saya berkenalan hanya dalam kelas*nyanyi lagu najwa* dengan emi nama diberi . Hehe :3 Muka dia sejibik gaya ayra , tak caye ? Korang tanya lah jannah :)


Ni lah gambarnya apabila berputih ;D haha

Okay , hari demi hari saya bersekolah tanpa kawan kawan saya . Petang tadi Tierah call , haha :D first tuh terkejut jugak kan , yang babinya . saya yang kena call balik . Tapi tak kesah lah , diaorang je pun :) Tierah pasang loudspeaker , ramai2 cakap . Haih , seronoknya . Dalam dunia ni , diaorang je yang boleh buat saya gelak sepanjang hari :) Macam2 diaorang cerita tadi . Haha :D terubat sikiet rindu di hati :) kehkeh *ayat!* Tierah ungkit pasal cerita lama yang memang malu , tak berhenti gelak . Sakit hati pun ada . Hah ! nak nangis dah ni T_T dah lama saya tak gelak macam dulu . Sumpah demi Allah , saya rindu sangat dekat diaorang . Sampai sini dulu ye korang and congrat to Arina and Erin dapat masuk balik maktab . Rezeki korang dekat situ . Maybe rezeki saya dekat sekolah luar je . Hurm , assalamualaikum :)

                 
                                     Ini lah Tierah , mohon berbuatlah baik pada arwah :D Haha , tak mati lagilah :P


So , ni Piqah dan Fatin :D Kadang tak paham taste piqah gone gaya ?

THE END :)

2 comments:

  1. weh! kau takyah gedik la nak nanges :)
    nanti kita calling2 k! :D btw,thanks

    ReplyDelete